CFD

Staatsoper

Staatsoper Unter den Linden is een operagebouw aan de Unter den Linden boulevard in Berlijn. Het gebouw stamt uit 1742. Vanaf 2010 tot en met eind 2017 is het gerenoveerd. Hierbij zijn zowel het operagebouw zelf als de aanliggende kantoren gerenoveerd. Ook is er een nieuw gebouw met repetitieruimtes achter het oude opslaggebouw gerealiseerd.

Hoofdkantoor Sabic

Het nieuwe hoofdkantoor van Sabic Europe te Sittard is zowel van buiten als van binnen een futuristisch kantoor. Het gebouw staat naast het Fortuna Stadion te Sittard. In het gebouw is een van de meest moderne flexibele werkkantoren gerealiseerd. Het interieur wordt gekenmerkt door een grote openheid waarbij zes werkverdiepingen in hoefijzervorm rondom een centraal atrium liggen.

Museum Het Valkhof

Het Museum Het Valkhof is gelegen aan het historische Kelfkensbos in Nijmegen en is ontstaan als gezamenlijke nieuwbouw (samenvoeging) van het Nijmeegs Museum Commanderie van Sint Jan en het Provinciaal Museum G.M. Kam. Het nieuwe museum van ca. 5500 m² bestaat uit ca. 2400 m² publieks­ruimten zoals expositie- en ontmoetingsruimten, entreehal, biblio­theek, aula en ca. 1000 m² kantoren, onder­houds­ruimten, en depotruimten.

Hijmans van den Bergh-gebouw

Het A.A. Hijmans van den Bergh-gebouw (ABC Onderwijsgebouw) is gevestigd in De Uithof te Utrecht. Het gebouw huisvest zowel WO, HBO als MBO opleidingen op het (bio)medische vlak. Kenmerkend voor het gebouw zijn de drie verticale ‘kokers’ welke de vijf bouwlagen van het gebouw doorsnijden. Ter plaatse van het middengebied tussen de kokers zijn op elke verdieping open studentwerkplekken gesitueerd. Aan de gevel zijn besloten ruimten aanwezig, waaronder (werk)collegezalen en kantoren. Het gebouw is uitgevoerd met betonkern-activering.

Deltion College

Het ROC Deltion College in Zwolle bestaat uit een nieuwbouw van 13 verschillende gebouwen welke aan een centrale glasoverkapte as, de Boulevard, gelegen zijn. Deze glasoverkapte boulevard verbindt de onderwijsgebouwen onderling en staat in verbinding met andere faciliteiten: werkplaatsen, restaurants, sportruimtes, winkels en een volledig uitgerust theater. Alhoewel het project in totaalomvang groot is fungeert elk gebouw als eigen deelproject binnen het totaal, ofwel kleinschaligheid op grote schaal.

Parkeergarage Maasboulevard

Onder de Maasboulevard in Venlo is een parkeergarage aangelegd van ca. 16.000 m2. Vanuit deze parkeergarage kan de bezoeker met lift of trap direct uitkomen in de winkelstraat. Ook het Stadhuis en Theater de Maaspoort zijn vanaf deze parkeergarage goed bereikbaar. Parkeergarage Maasboulevard bestaat uit twee ondergrondse bouwlagen welke onderling via een hellingbaan in open verbinding staan.

Avans Hogeschool

Aan de Lovensdijkstraat te Breda zijn de HTS en HEAO van Avans Hogeschool gehuisvest. De beide gebouwen en de tussenliggende villa zijn gerenoveerd en middels een nieuw souterrain zijn de gebouwen met elkaar verbonden. De totale oppervlakte bedraagt ongeveer 17.000 m2.

Amsterdam Symphony

Amsterdam Symphony is een nieuwbouwcomplex aan de Amsterdamse Zuidas en bestaat uit een woontoren, kantoortoren en het hotel Crowne Plaza Amsterdam-South. De architectuur valt op door een combinatie van baksteen, het kleurgebruik en verspringende gevels. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming, vloerkoelingen en een warmwatersysteem, welke zijn aangesloten op een Lange Termijn Energie Opslag. Dit maakt het gebouw bijzonder duurzaam en reduceert de milieubelasting. Slechts voor opvang van pieken in gebruik is het complex tevens aangesloten op stadsverwarming.

Wester IJDock Hotel

In Amsterdam is voor de kop van het Westerdok aan de IJzijde van de Westerdoksdijk een Masterplan ontwikkeld, dat vijf gebouwen en een grote parkeergarage omvat. Eén van die gebouwen betreft de nieuwbouw van een hotel met hotelkamers, een lobby, een restaurant, koffielounge, vergaderfaciliteiten, kantoren en een fitnessruimte. Dit gebouw is ontworpen door Jan Bakers architecten.

Bijdrage van Peutz

Van ontwerp in 1998 t/m oplevering in 2013 is Peutz betrokken geweest bij de advisering op het gebied van bouwfysica, akoestiek en klimaatbeheersing.

Paleis van Justitie

In Amsterdam is voor de kop van het Westerdok aan de IJ-zijde van de Westerdoksdijk een Masterplan ontwikkeld, dat vijf gebouwen en een grote parkeergarage omvat. Twee van die gebouwen betreffen de nieuwbouw van een Paleis van Justitie.

Bijdrage door Peutz

Peutz was vanaf het ontwerp t/m de uitvoering betrokken op het gebied van bouwfysica, akoestiek en duurzaam bouwen, en heeft de audiovisuele installaties van vergaderzalen, restaurant, 15 rechtzalen en 4 digitale rechtzalen verzorgd.

Achmea Campus

Achmea is met circa 3.900 medewerkers een van de grootste werkgevers van Apeldoorn. Met betrekking tot huisvesting heeft Achmea een kernlocatiebeleid ontwikkeld. Door concentratie van de huisvesting op de locatie aan de Laan van Malkenschoten konden grote investeringen in de locatie aan de Prins Willem Alexanderlaan vermeden worden.

Abonneer op CFD