Parkeergarage Maasboulevard

foto
3W New Development, Hugo Thomassen Photographer

Onder de Maasboulevard in Venlo is een parkeergarage aangelegd van ca. 16.000 m2. Vanuit deze parkeergarage kan de bezoeker met lift of trap direct uitkomen in de winkelstraat. Ook het Stadhuis en Theater de Maaspoort zijn vanaf deze parkeergarage goed bereikbaar. Parkeergarage Maasboulevard bestaat uit twee ondergrondse bouwlagen welke onderling via een hellingbaan in open verbinding staan.

Ventilatiesysteem

Omdat de twee niveaus van de parkeergarage met elkaar in verbinding staan moet de totale garage als één brandcompartiment worden opgevat. In verband hiermee is de garage van een ventilatiesysteem met stuwdrukventilatoren en luchttoevoer en –afzuiging door middel van schachten voorzien, waardoor bij een eventuele brand de rookverspreiding zodanig wordt beperkt dat sprake is van een gelijkwaardig niveau van veiligheid.

De werking van het ventilatiesysteem is vooraf doorgerekend. Geconstateerd is dat met het ventilatiesysteem de rookverspreiding voldoende kan worden beperkt en dat bij brand op laag –2 rookverspreiding naar laag –1 voorkomen kan worden. Tevens zijn de koolmonoxideconcentraties (CO) berekend in de situatie met normale gebruiksventilatie en beoordeeld aan de hand van de grenswaarden uit de geldende normen (NEN 2443:2000). Deze blijken met het beoogde systeem te voldoen.

 

Opdrachtgever
3W Vastgoed
Stad
Venlo
Land
Nederland