Trillingen

Trillingen kunnen hinderlijk en zelfs schadelijk zijn. Voor gebouwen, installaties, maar ook voor uw gezondheid. In constructies en gebouwen kunnen trillingen zich voortplanten en – soms ver verwijderd van de bron – overlast veroorzaken. Trillingen in machines kunnen een maat zijn voor de conditie waarin de machine verkeert. Op grond van trillingbewaking (preventie, "engine condition monitoring") kan onderhoud uitgevoerd worden.

Wat doen wij?

De adviseurs van Peutz beheersen het complete vakgebied van de trillingstechniek. Onze adviezen baseren we op nauwkeurige metingen en onze expertise op het gebied van trillingoverdracht. Peutz maakt daarbij gebruik van state of the art meet- en rekenapparatuur, gekoppeld aan dynamische modellering met behulp van eindige elementen methoden (EEM).

Trillingen meten, reduceren en bewaken

We kunnen overal trillingen meten. In de bodem, in gebouwen, schepen, (offshore)installaties en machines. Op grond van metingen en dynamische modellen brengen we trillingsproblemen in kaart en maken we prognoses voor nieuwe of te wijzigen situaties.

Om schade aan gebouwen en constructies te voorkomen, kan het van belang zijn om trillingen reduceren. Bijvoorbeeld door resonanties te voorkomen, het dynamische gedrag van constructies te verbeteren, machinefundaties aan te passen en trillingdempers te plaatsen.

Peutz kan ook trillingbewaking uitvoeren. We monitoren dan de trillingen in en om uw kostbare machines en gevoelige apparatuur (computers, fijne weegapparatuur, microscopen, laserapparatuur).