AV-mediatechniek

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van kleine en grote audio-installaties, video-installaties en de bijbehorende mediatechniek.

Audio

In ruimten voor theater, concert, vergadering/congres maar ook raadzalen en auditoria is een goede spraakverstaanbaarheid zonder hulpmiddelen niet altijd gegarandeerd. Er bestaat een grote diversiteit aan luidsprekers. Voor kerken, stadions, treinstations, luchthavens en ruimtes met een lange nagalmtijd worden hoge eisen gesteld aan de richtwerking van de luidsprekers. Een luidsprekersysteem wordt ontworpen op basis van de ruimte-akoestische eigenschappen van de zaal, een vakgebied waar we goed in thuis zijn.

Video

Voor beeldweergave onderzoeken we de vrije zichtlijnen, de benodigde grootte van de beeldpresentatie, de lichtsterkte van projectoren of beeldschermen. In combinatie met dag/kunstlicht berekenen we of beeldinformatie overal goed zichtbaar en leesbaar is. Goede beheersbare lichtcondities voor video-opnamen zijn belangrijk.

In vergaderruimten, auditoria, digitale zittingzalen, wordt de AV-apparatuur geïntegreerd in de ruimte en het meubilair. Wij ontwerpen hiervoor installaties, waarbij de randvoorwaarden aan akoestiek, dag/kunstlicht, warmtelast en eventuele overlast van en naar aanliggende ruimten zijn meegenomen. Voor archiveren, beschikbaar stellen (met meertalige zoekfuncties) en uitzenden van content zijn solide oplossingen mogelijk.

Wat doen wij?

We adviseren over een enkel apparaat en over complete installaties. Een programma van eisen is de basis voor een goed ontwerp, de infrastructuur, het bestek en de aanbesteding. De kwaliteit leggen wij vooraf toetsbaar vast, dat geeft zekerheid over de investering. Na een succesvolle aanbesteding verzorgen we de bouwbegeleiding, de omschreven eindkwaliteit toetsen we bij de oplevering.