Laboratorium voor Windtechnologie

Unieke onderzoeksfaciliteit

Peutz is het enige onafhankelijke adviesbureau in Europa met een eigen windtunnel.
In onze windtunnel voeren we schaalmodelonderzoek uit naar:

Dankzij de windtunnel kunnen we gebouwontwerpen en ruimtelijke plannen optimaliseren voor comfort en veiligheid. Eventuele problemen worden in een vroeg stadium gesignaleerd. Samen met u maken wij een plan van aanpak om tot een geschikte oplossing te komen.

Onze windtunnel is uitgerust met meetsystemen die het mogelijk maken specifiek aero- en hydrodynamisch onderzoek voor de offshore te verrichten. 

camera windtunnelWindtunneltesten bijwonen op afstand

We bieden klanten de mogelijkheid om via een live videoverbinding mee te kijken in de windtunnel tijdens de uitvoering van de testen. Dit kan bij elke test. Of het nu gaat om de gebouwde omgeving op land of een maritiem project. Er wordt een beveiligde verbinding opgezet met maximaal 3 camera's. Indien de klant wil meekijken, wordt er voor het project een nieuwe unieke inlogcode aangemaakt. Overleg met de adviseur tijdens de test, vindt plaats via chat of video conferentie.

 

Flowtechnology in 1 minuut (video)

Expertise vertaald

In het 187 pagina's tellende boek 'Wind Technology by Peutz' (Engelstalig) presenteren wij 76 aansprekende projecten die vergezeld gaan van prachtig beeldmateriaal. Het boek geeft bovendien achtergrondinformatie over windtunnelonderzoek; hoe, wat en waarom doen wij deze metingen. Geïnteresseerd? U kunt dit boek aanvragen via een van onze adviseurs.

(ISBN 978-90-811189-2-7, hardcover, 23x23cm).