AV-mediatechniek

Peutz ontwerpt omroep- en ontruimingsinstallatie Abu Dhabi International Airport

Op 31 oktober 2023 is de Terminal A officieel in gebruik genomen middels een ceremoniële vlucht van ‘Etihad Airways’, Etihad Airways heeft haar thuisbasis in Abu Dhabi. Vanaf 1 november 2023 is de Terminal A van Abu Dhabi International Airport open voor publiek. Vanaf 1 tot 14 november 2023 zijn de airlines gefaseerd gehuisvest in de nieuwe terminal en vanaf 14 november 2023 zijn alle 28 Airlines volledig operationeel. De terminal kan 79 vliegtuigen tegelijk afhandelen met een capaciteit van 11.000 passagiers per uur.

Abu Dhabi International Airport

Op 31 oktober 2023 is de Terminal A officieel in gebruik genomen middels een ceremoniële vlucht van ‘Etihad Airways’, Etihad Airways heeft haar thuisbasis in Abu Dhabi. Vanaf 1 november 2023 is de Terminal A van Abu Dhabi International Airport open voor publiek. Vanaf 1 tot 14 november 2023 zijn de airlines gefaseerd gehuisvest in de nieuwe terminal en vanaf 14 november 2023 zijn alle 28 Airlines volledig operationeel. De terminal kan 79 vliegtuigen tegelijk afhandelen met een capaciteit van 11.000 passagiers per uur.

Een slechte akoestiek ontgaat niemand

Een klant was benieuwd of zij onze adviezen die leiden tot een betere akoestiek en spraakverstaanbaarheid ook zelf kunnen horen, beleven en beoordelen? Dat was in dit geval eenvoudig te realiseren, omdat het twee identieke akoestische ruimtes betrof. We hebben in één ruimte verbetering doorgevoerd en de andere ruimte gelaten zoals die was. Een ideale kans om zelf het verschil te beoordelen.  

Staatsoper - AV-Mediatechniek

Peutz Mediatechniek is op het hoogste niveau thuis in het Theater

Staatsoper Unter den Linden is het operagebouw aan de Unter den Linden boulevard in Berlijn, het gebouw stamt uit 1742. Vanaf 2010 tot en met eind 2017 is het operagebouw zelf evenals de bijbehorende gebouwen gerenoveerd. Tevens is een nieuw gebouw met repetitieruimtes gerealiseerd.

Ringleiding, een gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor slechthorenden

Voor mensen die minder goed tot slechthorend zijn, bestaan er diverse hulpmiddelen op de markt. Het meest bekend is het gehoorapparaat dat in het oor gedragen wordt. Dat is echter in grotere ruimtes vaak niet effectief, de afstanden tot de bron, (sprekers of orkest) worden te groot en hierdoor wordt de signaal/ruis verhouding teveel aangetast. Ook de weergave via (meerdere) luidsprekers die zich op afstand van de slechthorende bevinden, resulteert in een verminderde direct/galmverhouding, waarmee de verstaanbaarheid afneemt.

Staatsoper

Staatsoper Unter den Linden is een operagebouw aan de Unter den Linden boulevard in Berlijn. Het gebouw stamt uit 1742. Vanaf 2010 tot en met eind 2017 is het gerenoveerd. Hierbij zijn zowel het operagebouw zelf als de aanliggende kantoren gerenoveerd. Ook is er een nieuw gebouw met repetitieruimtes achter het oude opslaggebouw gerealiseerd.

Opera & Theatre Cologne

Opera Cologne

The Opera in Cologne houses the resident opera company and was erected in 1957, with its predecessor destroyed in the world war. The building was designed by Wilhelm Riphahn and is known for its characteristic terraces at the outside of the stage tower and the characteristic Balconies (see picture) in the hall.

Gerechtsgebouw

De renovatie en nieuwbouw van het gerechtsgebouw heeft een lange aanlooptijd gehad. Al vanaf de jaren '80 bleek behoefte aan uitbreiding. In 2006 werd Rob Hootsmans als architect ingeschakeld. De nieuwbouw is op 3 juni 2013 officieel in gebruik genomen. Het gerenoveerde bestaande rechtbankgebouw uit 1977 is in mei 2016 in gebruik genomen. Op 10 september 2016 is het gehele complex van de rechtbank officieel geopend.

Bodrum Turgutreis TR / International D-MARIN Classical Music Festival. 22-27.08.2016

The 12th International D-Marin Classical Music Festival included concerts by international orchestras and world famous musicians, as well as by young talents. The main stage was located at the Turgutreis yacht harbour and had a seating capacity of 4200 visitors. As Peutz we provided acoustic and electro acoustic consulting for open air symphonic music event design.

Scheepvaart en Transport College

Het Scheepvaart- en Transportcollege is een internationaal kenniscentrum dat op alle niveau’s (VMBO, MBO en HBO) onderwijs verzorgt aan ruim 2000 leerlingen. Daarnaast vindt er volwasseneneducatie plaats en zijn er trainingen voor professionals. Het college verzorgt onderwijs voor de gehele transportketen in de haven. Verder wordt er onder meer software voor simulatiesystemen van kranen en schepen ontwikkeld.

Robert Schumann Zaal

De jaarlijkse persconferentie van E.ON AG, waarbij onder andere de jaarrekening gepresenteerd wordt, vindt plaats in de Robert Schumann Zaal van het Museum Kunstpalast in Düsseldorf. Peutz heeft ter voorbereiding op deze conferentie onderzoek gedaan naar de elektroakoestische aspecten van de presentatie. Er lag een wens om vooral de spraakverstaanbaarheid onder de loep te nemen.

Paleis van Justitie

Het Paleis van Justitie, ontworpen door Charles Vandenhove, herbergt alle Gerechten in één complex van ca. 42.000 m2. De zittingzalen hebben een bijzondere vloer- en dakconstructie in gebogen vormen. Dit zorgde er samen met de bijzondere constructie van de centrale hal voor dat er diverse onderzoeken verricht moesten worden.

Hoofdkantoor Shell

Shell International BV heeft in het kader van het project “Metamorfose” zijn gehele hoofdkantoor aan de Carel van Bylandtlaan te Den Haag gerenoveerd en uitgebreid. Daarbij zijn innovatieve kantoor- en werkplekconcepten geintroduceerd. Voorts is een omvangrijk Learning Centre ingelijfd ten behoeve van de interne opleidingstrajecten van de Shellmedewerkers wereldwijd. Peutz bv was betrokken bij de renovatie van kantoorgebouwen C5, C16, C23 en accomodatiegebouw C30.

Aasta Hansteen platform

Het Aasta Hansteen platform is het grootste SPAR (Single Point Anchor Reservoir) drijvende platform ter wereld. In Korea, op de yard van Hyundai Heavy Industries wordt de module geplaatst op het gasproductieplatform Aasta Hansteen. Na plaatsing en afbouw in Korea wordt het platform naar Noorwegen getransporteerd waar het platform Noordzeegas zal produceren voor Statoil vanuit het Aasta Hansteen veld op circa 300 km uit de kust van noordelijk Noorwegen.

Gelre ziekenhuizen locatie Lukas

In 2002 is Gelre ziekenhuizen gestart met het ontwerp voor en de realisatie van het samenvoegen van de ziekenhuizen Juliana en Lukas op de locatie Lukas in Apeldoorn. Hierbij is de bestaande locatie opnieuw ingericht en is het ziekenhuis Lukas uitgebreid met circa 45.000 m2 GBO. De bestaande gebouwen (circa 35.000 m2) zijn gerenoveerd.

Deventer ziekenhuis

Het Deventer ziekenhuis is gesitueerd in een parklandschap nabij de dorpsrand van Schalkhaar en ontworpen door architectenbureau De Jong Gortemaker Algra Architecten en Ingenieurs te Rotterdam. De landelijk omgeving heeft nadrukkelijk als inspiratiebron gediend voor de gebouwmassa en materialisatie van het gebouw.
Aan de entree zijde is de laagbouw gesitueerd waar de poliklinieken zijn gehuisvest en de hoofdstroom aan bezoekers plaatsvindt. De hoogbouw bevindt zich aan de zogenaamde 'rugzijde'. Hier zijn de operatiekamers en intensive care gesitueerd.

Abonneer op AV-mediatechniek