geluidemissie

Museum Het Valkhof

Het Museum Het Valkhof is gelegen aan het historische Kelfkensbos in Nijmegen en is ontstaan als gezamenlijke nieuwbouw (samenvoeging) van het Nijmeegs Museum Commanderie van Sint Jan en het Provinciaal Museum G.M. Kam. Het nieuwe museum van ca. 5500 m² bestaat uit ca. 2400 m² publieks­ruimten zoals expositie- en ontmoetingsruimten, entreehal, biblio­theek, aula en ca. 1000 m² kantoren, onder­houds­ruimten, en depotruimten.

Jongerencentrum Attak

In het uitgaanscentrum van Tilburg is voor Attak een multifunctioneel gebouw gerealiseerd, voornamelijk ten behoeve van het jongerenwerk in Tilburg. In het gebouw zijn ook ruimten als een café, koffiecorner, fitness- en dansruimte, multifunctionele ruimtes en activiteitenruimtes ondergebracht. Deze ruimtes kunnen ook verhuurd worden aan andere doelgroepen zoals 65-plussers.

Cultura

Het culturele centrum Cultura, bestaande uit een muziekschool, een creatief centrum en een multifunctionele zaal, ligt op de hoek van de Molenstraat en de Telefoonweg in Ede. Het betreft een gebouw met een vloeroppervlak van ca. 3700 m² waar cursussen worden gegeven en andere activiteiten worden georganiseerd op het gebied van muziek, dans, audio, fotografie, video, beeldende vorming en andere kunst- en creativiteitsvormen. Naast de muziekschool, de multifunctionele zaal en het atrium zijn in de nieuwbouw destijds tevens een bibliotheek, winkels en woningen gerealiseerd.

Muller-Lulofshuis (voorheen Boerhaavegebouw) HvA

Als onderdeel van de nieuwbouw en renovatie van de gebouwen van de Hogeschool van Amsterdam aan de Wibautstraat (Amstelcampus) is het Muller-Lulofshuis (voorheen Boerhaavegebouw) gerealiseerd. Dit gebouw wordt gekenmerkt door een intensieve menging van functies, georganiseerd rond een collectieve daktuin. Zo heeft de “kop” van het gebouw aan de Wibautstraat stedelijke functies op de begane grond en onderwijsfuncties op de hogere etages (o.a. twee auditoria). Onder de daktuin is een ruimte waarin een sporthal, fitnessruimte enz.

Gemeentehuis

Van het Gemeentehuis te Ridderkerk is de bestaande laagbouw gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De bestaande hoogbouw is blijven bestaan en is via een loopbrug bereikbaar vanuit de nieuwbouw. De nieuwbouw heeft een vloeroppervlak van ca. 8700 m² en is opgedeeld in het gemeentehuis (ca. 6000 m²) en een multifunctioneel centrum (ca. 2700 m²). Onder de nieuwbouw is een parkeerkelder geplaatst. Het gemeentehuis bestaat grotendeels uit kantoren met daarnaast een raad- en trouwzaal.

Amsterdam ArenA

De Amsterdam ArenA is gebouwd tussen 1993 en 1996, en is een multifunctioneel stadion met ruim 53.000 zitplaatsen en is daarmee het grootste stadion van Nederland. Als eerste in Europa heeft de ArenA een dakkap die in circa 20 minuten kan worden open- of dichtgeschoven. Het kunnen sluiten van de dakkap maakt dat naast voetbal- en andere sportwedstrijden, er ook evenementen georganiseerd kunnen worden, waaronder concerten en dance events. Voor een dergelijk breed scala aan activiteiten gelden er andere eisen dan voor een voetbalstadion alleen.

Meerrijk

In de nieuwbouwwijk Meerhoven in Eindhoven is het woon- en winkelcentrum Meerrijk gerealiseerd. Meerhoven is een uitbreiding van Eindhoven met 5.800 woningen en is gelegen tussen Eindhoven Airport en Veldhoven op de locatie van de oude startbaan.

Sporthal De Streepen

Ter vervanging van de bestaande sporthal De Streepen in Sint Oedenrode, welke 40 jaar onderdak geboden heeft aan sportverenigingen en scholen, is op dezelfde locatie een nieuwe sporthal gerealiseerd. Op vrijdag 5 oktober 2012 vond, na een bouwtijd van slechts 9 maanden, de officiële opening plaats.

Abonneer op geluidemissie