Hoogbouw

Start The Grace Den Haag

Met The Grace gaat Den Haag verder de hoogte in. Afgelopen week is de gemeenteraad in Den Haag akkoord gegaan met de bouw van het nieuwe hoogste gebouw van Den Haag. The Grace bestaat uit twee torens van 150 en 180 meter hoog, die plaats bieden aan ruim 1400 huurwoningen. Een geweldige toevoeging aan de Haagse woningmarkt!

The Terraced Tower

The Terraced Tower is een 110 meter hoge woontoren met 344 woningen aan de Boompjes 55-57 in Rotterdam. De nieuwbouw is in juli 2021 opgeleverd. The Terraced Tower is gebouwd op de plek van het voormalige kantoorgebouw van Erasmus Verzekeringen dat hiervoor is gesloopt. Het ontwerp is van OZ Architect in opdracht van ontwikkelaar Provast en een consortium onder leiding van First Sponsor Group Limited uit Singapore.

Vacature: Fire Safety Engineer (locatie Mook, Groningen, Eindhoven of Zoetermeer)

Ontwerp jij de brandveiligheid van toonaangevende projecten zoals de Arena met 71.000 bezoekers of De Zalmhaven, met 215 m het hoogste gebouw in aanbouw binnen de Benelux? Heb jij de drive om mee te werken aan deze complexe brandveiligheidsvraagstukken? Ben jij een starter of heb je al enkele jaren ervaring in advieswerk?

Westflank Utrecht | Woongebouw de Syp - kantoorgebouw Central Park

Aan de Van Sijpesteijnkade te Utrecht ter hoogte van Utrecht c.s. is de woontoren De Syp (Westflank Noord fase 3A) gerealiseerd, de naast gelegen woongebouwen fase 3B en 3C worden op dit moment gerealiseerd. De begane grond van deze woongebouw zullen bestaan uit commerciële ruimten. In de woontoren De Syp zijn 267 appartementen gerealiseerd, de woontoren heeft een hoogte van 90 meter en is daarmee een van de hoogste woongebouwen van de stad Utrecht. Een bijzonder onderdeel van dit complex is dat de woontoren over het bestaande monumentale pand Van Sijpesteijnkade nummer 25 heen is gebouwd.

Hoogbouw

In grote steden is al meerdere jaren een te kort aan (betaalbare) woningen, steden als Rotterdam en Den Haag staan dan ook voor een zeer grote verdichtingsopgave. Om hieraan te voldoen zal Hoogbouw de komen jaren nog meer worden gerealiseerd. Hoogbouw kenmerkt zich door een gebouwhoogte die hoger is dan 70 meter; in Nederland zijn al ruim 200 torens hoger dan 70 meter gerealiseerd.

Woontorens Grotius I en II in Den Haag

Direct naast de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag worden 2 woontorens gerealiseerd genaamd “Grotius I en II”. In deze woontorens zullen 655 stadsappartementen worden gerealiseerd, de torens zullen een hoogte hebben van 100 meter en 120 meter. In de 'plint' zullen commerciële ruimten worden gerealiseerd. Onder de woongebouwen Grotius I en II zal een parkeergarage worden gerealiseerd bestaande uit 2 lagen met een oppervlakte circa.

Amstel Tower

Direct naast het Amstelstation is een woontoren gerealiseerd genaamd “Amstel Tower”. Deze 100 meter hoge woontoren zijn 192 stadsappartementen gerealiseerd. In de 'plint' van de woontoren bevindt zich hotel Meininger met 186 kamers. Tot slot is er een parkeergarage met 171 parkeerplaatsen met aangrenzend 2 horeca-units.

Montevideo

Montevideo was met een hoogte van 139,5 meter korte tijd de hoogste woontoren van Nederland. De architect, Francine Houben van Mecanoo, heeft voor het gebouw twee belangrijke prijzen gekregen: de International Highrise Award 2006 en de Dedallo Minosse 2006. Montevideo is gesitueerd op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid in Rotterdam, naast Hotel New York en het World Port Center. Sinds begin jaren negentig is men bezig met de renovatie en vernieuwing van gebouwen in dit voormalige havengebied. Er zijn sindsdien verschillende hoge gebouwen in de directe omgeving van Montevideo verrezen.

Amsterdam Symphony

Amsterdam Symphony is een nieuwbouwcomplex aan de Amsterdamse Zuidas en bestaat uit een woontoren, kantoortoren en het hotel Crowne Plaza Amsterdam-South. De architectuur valt op door een combinatie van baksteen, het kleurgebruik en verspringende gevels. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming, vloerkoelingen en een warmwatersysteem, welke zijn aangesloten op een Lange Termijn Energie Opslag. Dit maakt het gebouw bijzonder duurzaam en reduceert de milieubelasting. Slechts voor opvang van pieken in gebruik is het complex tevens aangesloten op stadsverwarming.

New Orleans

Het project ‘New Orleans’ omvat de hoogste woontoren van Nederland. Deze reikt tot 160,5 m. Het gebouw biedt plaats aan 234 appartementen, variërend van ca. 60 m2 tot 212 m2. De woontoren bevat zowel koop- als huurappartementen in 31 verschillende woningtypen. In de plint van ‘New Orleans’ is naast de woontoren de huisvesting voor LantarenVenster onder gebracht. Dit theater beschikt over een foyer, vijf filmzalen, een multifunctionele zaal en een theatercafé met terras aan het water.

Abonneer op Hoogbouw