parkeergarage

Scheepvaart en Transport College

Het Scheepvaart- en Transportcollege is een internationaal kenniscentrum dat op alle niveau’s (VMBO, MBO en HBO) onderwijs verzorgt aan ruim 2000 leerlingen. Daarnaast vindt er volwasseneneducatie plaats en zijn er trainingen voor professionals. Het college verzorgt onderwijs voor de gehele transportketen in de haven. Verder wordt er onder meer software voor simulatiesystemen van kranen en schepen ontwikkeld.

Paleis van Justitie

Het Paleis van Justitie, ontworpen door Charles Vandenhove, herbergt alle Gerechten in één complex van ca. 42.000 m2. De zittingzalen hebben een bijzondere vloer- en dakconstructie in gebogen vormen. Dit zorgde er samen met de bijzondere constructie van de centrale hal voor dat er diverse onderzoeken verricht moesten worden.

Deltion College

Het ROC Deltion College in Zwolle bestaat uit een nieuwbouw van 13 verschillende gebouwen welke aan een centrale glasoverkapte as, de Boulevard, gelegen zijn. Deze glasoverkapte boulevard verbindt de onderwijsgebouwen onderling en staat in verbinding met andere faciliteiten: werkplaatsen, restaurants, sportruimtes, winkels en een volledig uitgerust theater. Alhoewel het project in totaalomvang groot is fungeert elk gebouw als eigen deelproject binnen het totaal, ofwel kleinschaligheid op grote schaal.

De Leidschenhof

De Leidschenhof staat voor wonen, zorg en welzijn voor jong en oud. De Leidschenhof te Leidschenveen omvat in grote lijnen een verpleeghuis voor 120 bedden, 72 extramuraal zorgappartementen, 4 groepswoningen voor verstandelijk gehandicapten en uitgebreide voorzieningen, verdeeld over twee bouwvolumes met een totaal gebruiksoppervlak van ruim 19.000 m², evenals ruim 110 appartementen en een aantal commerciële ruimten in drie woongebouwen met een totaal gebruiksoppervlak van bijna 20.000 m².

FIRST, Rotterdam

FIRST Rotterdam omvat de herontwikkeling van het Weenapoint te Rotterdam in meerdere fasen. Fase 1 wordt een nieuwe markering in de Rotterdamse skyline. Het gebouw zal plaats bieden aan een mix van stedelijke functies waaronder kantoorruimte, horeca en retail. NautaDutilh en Robeco zijn o.a. de huurders van het toekomstige pand.

Crystal Court

Eigenzinnig project: Crystal Court

Crystal Court is een appartementengebouw met 36 zeer ruime appartementen in de hogere prijsklasse. De woningen zijn op eigenzinnige wijze op en naast elkaar gestapeld. Hierdoor is vrijwel geen enkel appartement recht boven het onderliggende appartement gesitueerd en is sprake van zeer grote overstekken. Een dergelijk ontwerp stelt hoge eisen aan de detaillering en uitvoering in relatie tot onder meer de geluidisolatie maar ook de brandveiligheid.

Prénatal Hearts

Unieke overkapping

Prénatal Hearts ligt in een aarden geluidswal langs de A1. Het complex bestaat uit vijf huizen, en is goed voor in totaal 15.000 vierkante meter winkelruimte, werkplekken en leisure. Vier van de vijf huizen staan onder een grote glazen overkapping. ‘Juist die overkapping maakt dit complex zo uniek’, aldus David den Boer van Peutz. ‘In onze adviezen en in de realisatie is de overkapping optimaal benut, een mooi voorbeeld van integraal ontwerpen en meervoudig ruimtegebruik. Het glas houdt bijvoorbeeld veel geluid van de snelweg tegen.’

Abonneer op parkeergarage