De Leidschenhof

foto
Peutz

De Leidschenhof staat voor wonen, zorg en welzijn voor jong en oud. De Leidschenhof te Leidschenveen omvat in grote lijnen een verpleeghuis voor 120 bedden, 72 extramuraal zorgappartementen, 4 groepswoningen voor verstandelijk gehandicapten en uitgebreide voorzieningen, verdeeld over twee bouwvolumes met een totaal gebruiksoppervlak van ruim 19.000 m², evenals ruim 110 appartementen en een aantal commerciële ruimten in drie woongebouwen met een totaal gebruiksoppervlak van bijna 20.000 m². Het geheel is gesitueerd op een verhoogd dek waaronder zich de bergingen voor de woningen en een parkeergarage bevinden (met een totaal oppervlak van circa 6000 m²).

De twee zorggebouwen vormen het zorgcomplex De Leilinde, ontworpen door Bureau voor Stedebouw & Architectuur Wim de Bruijn; de drie woongebouwen zijn ontworpen door Architectenbureau Wilmink. Het plan is gerealiseerd door Bouwcombinatie Leidschenhoof v.o.f. (een samenwerkingsverband tussen Heijmans Bouw Leiderdorp en Trebbe Bouw West). Door de locatie ondervindt het plan een verhoogde geluidbelasting vanwege het aangrenzende spoortracé enerzijds en de Zoetermeerse Rijweg anderzijds.

Bijdrage van Peutz

Peutz is intensief bij de ontwikkeling van het project betrokken geweest. In het ontwerp zijn integrale adviezen ten aanzien van bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid, energiebeheersing (EPC) en de afstemming tussen bouwkundig en installatietechnisch concept gegeven, inclusief alle bijbehorende rapportages ten behoeve van de bouwaanvraag. Tevens is in de eigen windtunnel van Peutz een windhinderonderzoek uitgevoerd naar mogelijke windhinder rond het gebouw en omringende bouwplannen. Ook zijn berekeningen en rapportages opgesteld met betrekking tot de luchtkwaliteit, met betrekking tot de daglichttoetreding in het zorgdeel en met betrekking tot de ventilatie van de parkeergarage.

Opdrachtgever
WoonInvest
Stad
Leidschenveen
Land
Nederland