Hernieuwd Hedon Zwolle rockt

07-02-2014

Onder grote belangstelling is donderdagavond 6 februari 2014 het verbouwde poppodium te Zwolle geopend. In de verbouwde grote zaal werd het publiek verrast met een optreden van de Hedon All Stars Band. In de nieuwe kleine zaal werd aandacht besteedt aan jong talent.

Verbouwen en uitbreiden

Het in 1973 opgerichte poppodium Hedon werd in 2013 op het festival Noorderslag onderscheiden met het IJzeren Podiumdier voor het beste Poppodium van Nederland. Eén van de redenen voor deze prijs was dat Hedon sterk groeit, tegen de landelijke tendens in. Om deze groei te kunnen accommoderen, werd in het voorjaar van 2012 begonnen met het ontwerp voor verbouw en uitbreiding van Hedon. In hoog tempo van ontwerp en uitvoering werd de bestaande grote zaal vergroot tot een bezoekerscapaciteit van 850 luisteraars. Daarnaast werden onder meer een nieuwe kleine zaal cq. popcafé, 3 nieuwe oefenruimten en een intern loading dock gerealiseerd.

Strakke zaalakoestiek gerealiseerd

Zowel de grote zaal, de kleine zaal als de oefenruimten hebben een zeer vlakke frequentierespons bij een korte nagalmtijd. Een ideaal uitgangspunt voor het nieuwe door Hedon geselecteerde luidsprekersysteem: de nieuwe combinatie van gebouw en geluidsysteem klinkt verfrissend strak en indrukwekkend. Binnen de randvoorwaarden van de bestaande constructies is de geluidisolatie sterk verhoogd, zowel tussen de ruimten onderling, als van het gebouw als geheel naar de omringende woonomgeving. De overzichtelijke indeling en ontvluchtingsmogelijkheden maakt het gebouw daarnaast veilig en bruikbaar in verschillende configuraties.

Contactpersoon: m.lautenbach [at] peutz.nl (subject: %5Bwebsite%5D%20Hedon%20Zwolle) (Margriet Lautenbach)