Peutz Laboratorium voor Brandveiligheid behaalt ISO/IEC 17025 accreditatie voor EXAPs

07-02-2023

Om de opdrachtgevers van ons Laboratorium voor Brandveiligheid zo goed mogelijk van dienst te zijn groeien we gestaag door, zowel zichtbaar als ‘achter de schermen’. Duidelijk zichtbaar is de realisatie van het nieuwe, grotere en efficiëntere laboratorium in Haps en de groei van het personeelsbestand. Achter de schermen zijn we druk bezig met de uitbreiding van de testactiviteiten en daarmee de scope van het ‘Brandlab’.

Laboratorium voor Brandveiligheid

Geaccrediteerd opstellen EXAPs

In dit kader kunnen wij met gepaste trots melden dat ons Laboratorium voor Brandveiligheid als eerste in Nederland geaccrediteerd is voor het opstellen van EXAPs voor bouwproducten getest op brandwerendheid, brandgedrag én / of rookdoorlatendheid. De drie essentiële bouwkundige veiligheidsaspecten waarmee een veilig gebouw kan worden ontworpen. Vanaf 1 februari 2023 vallen een twintigtal extented applications (EXAPs) onder onze scope ISO/IEC 17025. Details en de exacte lijst zijn terug te vinden op website van de Nederlandse Raad voor Accreditatie (https://www.rva.nl/alle-geaccrediteerden/l334/).

Test

Eerste Laboratorium in Nederland

Deze accreditatie zorgt voor een bredere nationale en internationale acceptatie van onze activiteiten. En dat is bijzonder: Peutz is hiermee het eerste Laboratorium in Nederland dat formeel, onder accreditatie, voor het hele traject kan rapporteren! Daarmee is de cirkel rond, een mijlpaal waar we trots op zijn!