Nieuwe kansen in gebiedsontwikkeling

24-10-2012

Ruimtelijke ordening en gebiedsontwikkeling vragen om een nieuw elan, een nieuwe aanpak en nieuwe doelen. Nieuwsgierig? Kom op 20 november 2012 naar het symposium in De Twee Provinciën in Haren (Groningen).

Ingewikkelde puzzel
Bij gebiedsontwikkeling komen keuzes samen voor onder meer de economie, het milieu, de duurzaamheid en de natuur. Gebiedsontwikkeling is een ingewikkelde puzzel en de economische crisis heeft het er niet eenvoudiger op gemaakt. Ondernemers, overheden en burgers zien met lede ogen aan dat procedures tergend langzaam verlopen, dat onbegrijpelijke keuzes worden gemaakt, dat natuur wordt verkwanseld, dat economische kansen worden gemist. 

Nieuwe visie nodig
Wat we nodig hebben is een nieuwe visie op het vormgeven van gebiedsontwikkeling in de komende jaren. Hoe we tot betere keuzes kunnen komen, hoe we een betere samenwerking kunnen bereiken, hoe we verantwoordelijkheden verder kunnen verleggen, hoe we in kunnen spelen op verschuivende schaalgroottes en hoe we decentralisatie en betere regelgeving kunnen bereiken, waarbij duurzame afwegingen voor de lange termijn gemaakt kunnen worden.

Dat alles komt aan de orde op het symposium Nieuwe kansen in gebiedsontwikkeling op dinsdagmiddag 20 november 2012 in De Twee Provinciën in Haren (Gr), georganiseerd door Peutz, Koeman en Bijkerk, InVra plus en Goedwijs Projectmanagement.

Inschrijven
Aan de Oosterweg 127 in Haren (Gr) zijn Goedwijs Projectmanagement, Koeman en Bijkerk, InVra plus en Peutz gevestigd. Zij organiseren gezamenlijk dit symposium, waarvoor u zich kunt opgeven via de website www.oosterweg127.nl. Inschrijven is mogelijk tot 14 november 2012. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Download de folder hier. U kunt zich op deze site inschrijven.