Harry Bruggema benoemd tot Fellow aan de TU/e

08-02-2013

Ing. Harry Bruggema, adviseur en onderzoeker bij Peutz bv, is met ingang van 1 januari 2013 benoemd tot Fellow Installatietechnologie van de Technische Universiteit Eindhoven, groep Building Physics & Services (BPS), leerstoel Installaties van prof.ir. Wim Zeiler, aan de faculteit Bouwkunde.

De Fellow is expert op zijn vakgebied van technische installaties, met gezag in zijn netwerk en een majeure positie in het veld. Als Fellow zal Bruggema gedurende een dag in de week zijn ervaring en kennis delen via projectgroepbegeleiding en onderwijs aan de bachelor studenten Bouwkunde.

Netwerk
In overleg met de stichting Wetenschappelijk Onderwijs en Onderzoek Installatietechniek (WOI), die deze Fellowplaats mogelijk maakt, zal Bruggema ook een bijdrage leveren aan de versterking van het netwerk van de vakgroep BPS in het onderwijsveld en bij bedrijven in het vakgebied.

Harry Bruggema (1956) is adviseur en onderzoeker bij Peutz bv, adviesbureau op het gebied van onder andere bouwfysica en akoestiek. Naast zijn werk als bouwfysicus is hij ruim 25 jaar actief in het ontwikkelen en uitvoeren van laboratorium- en praktijkonderzoek aan binnenklimaatinstallaties, ventilatiesystemen en gevels. Bruggema publiceert regelmatig over ontwikkelingen met betrekking tot klimaatinstallaties en ontving daarvoor de TVVL B.J.-Maxprijs.

Ambitie
Als Fellow wil Harry Bruggema zijn specifieke kennis van het onderzoeken en adviseren van comfortinstallaties en comfortproblematiek overdragen in het onderwijs. De ontwerpers van technische installaties dienen in zijn optiek vertrouwd te zijn met de onderliggende fysica en dienen doelstellingen actueel, concreet en toetsbaar te formuleren. Vanuit de praktijk zijn lessen te trekken hoe die doelstellingen kunnen worden gerealiseerd. Het enthousiasmeren van studenten voor het vak is voor hem een belangrijk aspect.

Presentatie
Op 20 maart zal Bruggema samen met fellow Wim Maassen (Life Cycle Performance Design) en fellow Ruud van Herpen (Fire Safety Engineering) zich presenteren tijdens het Fellow Symposium Building Physics and Services. De ombouw van bestaande gebouwen staat centraal tijdens dit symposium. Ieder Fellow zal vanuit zijn eigen discipline kijken naar de nieuwe mogelijkheden voor de toekomst. Het symposium vindt plaats in het Auditorium op TU/e-campus.

Contactpersoon: h.bruggema [at] peutz.nl (subject: website%3A%20fellow%20aan%20de%20TU%2Fe) (Harry Bruggema)