Brandveiligheid van zorginstellingen schiet tekort

10-01-2012

Uit een onderzoek van vier overheidsinspecties kwam naar voren dat de bouwkundige brandveiligheid, bedrijfshulpverlening en het brandveiligheidsbewustzijn van veel zorginstellingen te wensen over laat.

Zo kopten de media in de eerste week van dit jaar. Daar staat tegenover dat het wel goed zit met de zorg en het naleven van de gebruiksvoorschriften. Zorginstellingen vragen zich nu massaal af hoe het gesteld is met de brandveiligheid van hun eigen organisatie. Zijn de eigen gebouwen wel in orde en hoe zit het met de gebouwen die worden gehuurd? Hebben de mensen in de organisatie voldoende kennis en bewustzijn om brandgevaarlijke situaties te voorkomen en juist te handelen als een brand zich toch voordoet?

Gelukkig kunnen deze vragen snel beantwoord worden. De brandveiligheidsadviseurs van Peutz geven aan op welke punten de brandveiligheid tekortschiet en wat daaraan kan worden gedaan. Daarbij maken zij dankbaar gebruik van de kennis die is opgedaan in het eigen brandlaboratorium en van grootschalige inspecties bij asiel-opvangcentra, scholen, etc. Tijd dus om de juiste diagnose te stellen en met u het behandelplan te bepalen.

Download hier: rapport_brandveiligheid_van_zorginstellingen.pdf (3 Mb).

Contactpersoon: a.keuning [at] zoetermeer.peutz.nl (Arjen Keuning)