Zaalakoestiek

Ondergrondse Kamermuziekzaal opent in Vitznau

Met de bouw van de Kamermuziekzaal, die deel uitmaakt van de Campus Kultur Kulinarik Vitznau, krijgt de gemeente Vitznau aan de Vierwaldstättersee in Zwitserland er een nieuwe locatie bij van nationaal belang. In een recordtijd van slechts 829 dagen bouwt men de zaal die plaats biedt aan 279 personen, 10 meter onder de grond ligt en beschikt over 44 verplaatsbare akoestische panelen waarmee de nagalmtijd kan worden gewijzigd van 0,8 tot 1,7 seconden.
 

Ruimteakoestische modelvorming

Ruimteakoestisch modelleren kan in de praktijk grofweg op 3 manieren, van globaal (statistisch, energiebalans) naar medium (geometrische benadering) tot zo waarheidsgetrouw mogelijk, inclusief het golf-karakter van geluid. Aan de hand van het project Kulturpalast Dresden laten we zien hoe wij gebruik maken van de verschillende niveaus van modellering.

Staatsoper - AV-Mediatechniek

Peutz Mediatechniek is op het hoogste niveau thuis in het Theater

Staatsoper Unter den Linden is het operagebouw aan de Unter den Linden boulevard in Berlijn, het gebouw stamt uit 1742. Vanaf 2010 tot en met eind 2017 is het operagebouw zelf evenals de bijbehorende gebouwen gerenoveerd. Tevens is een nieuw gebouw met repetitieruimtes gerealiseerd.

'Sneak preview' Forum Groningen

Op vrijdag 29 november wordt het Forum Groningen officieel geopend. Gedurende 24 uur kunnen bezoekers genieten van optredens, voordrachten, worden er films gedraaid, kan er gegamed en gedanst worden en kun je genieten van het uitzicht vanaf het dakterras. Omdat wij in opdracht van Forum Groningen de ruimte-akoestiek voor de filmzalen en de multifunctionele zaal hebben ontworpen, mochten wij gisteren tijdens de 'sneak preview' al even kijken.

Themamiddag Akoestiek

Op dinsdag 4 juni j.l. hebben wij in samenwerking met BMN | Wijcks, een themamiddag akoestiek verzorgd. Deze middag werd bezocht door fabrikanten / leveranciers van akoestische materialen en producten die in de praktijk zijdelings of direct met het vakgebied Bouwakoestiek te maken hebben.

Opera Bastilles in Parijs

Het Deense bureau Henning Larsen Architects heeft, in samenwerking met Reichen et Robert, CET, Ducks en ons, de opdracht verkregen om een nieuwe opera/repetitiezaal te ontwerpen in de Parijse opera Bastille. Het oorspronkelijke ontwerp van de opera is van Carlos Ott. De nieuwe "Salle Modulable" krijgt een capaciteit van ca. 800 plaatsen en is aanpasbaar voor verschillend gebruik: voor een capaciteit van ca.

Adviseur van Peutz in 'Een goedemorgen met...'

In het radioprogramma 'Een goedemorgen met...' wordt een muzikaal portret van een bekende Nederlander geschetst. Zaterdag 16 maart was het de beurt aan akoestisch adviseur Margriet Lautenbach.

Tijdens de uitzending heeft Margriet een muzikale reis gemaakt langs muziek en zalen die onze adviseurs van Peutz in de afgelopen jaren in hun werk zijn tegengekomen.

Klik hier om de uitzending terug te luisteren.

RCO House

On Saturday January 19th the new home of the Royal Concertgebouw Orchestra in Amsterdam has been officially opened. Staff and musicians of RCO are extremely happy with their new premises that overlooks the Museumpark and their performance residence: the Concertgebouw.

The orchestra had a long lasting demand for a larger home with more office space, with several musical rehearsal rooms and a small hall for chamber music, group rehearsals and different kinds of events for education and for "Orchestra friends". It was therefore an amazing opportunity that the former Arts and Craft School by architect P.H. Berlage (1918) became available.

Abonneer op Zaalakoestiek