Nederlandse Hartstichting

Het gebouw, ter grootte van ruim 5.800 m² bvo, behoort tot een van de eerste projecten van een hoogwaardige gebiedsontwikkeling in het Prins Willem Alexanderkwartier direct aan de A12.

Het gebouw voor de Nederlandse Hartstichting kenmerkt zich door een transparant en bijzonder duurzaam ontwerp. De gevel bestaat grotendeels uit glas waardoor er een hoge mate van daglichttoetreding wordt gerealiseerd. Het centrale deel en de entree van het gebouw is voorzien van een atrium. Het gebouw heeft een overdekte parkeergarage welke doorloopt in de parkeergarage van het ernaast gelegen gebouw.

Eerste 'excellente' kantoorgebouw van Nederland

Typerend voor het gebouw zijn onder andere de volgende duurzame maatregelen: warmte- koudeopslag, mossedum dak en atrium, waterbesparende maatregelen in toilet en douche voorzieningen, toepassing van duurzame materialen en een slimme installatie met aanwezigheidsdetectie en daglichtregelingen. Het gebouw heeft als eerste kantoorgebouw van Nederland het BREEAM-NL Nieuwbouw certificaat met de kwalificatie ‘Excellent’ gekregen.

Opdrachtgever
OVG
Stad
Ypenburg
Land
Nederland