Attractiepark Walibi Holland

foto
Walibi Holland

Walibi Holland is een attractiepark in Biddinghuizen (Flevopolder). De groei van agrarisch themapark Flevohof naar het huidige Walibi World met onder andere de Goliath, de hoogste, snelste en langste achtbaan van de Benelux, betekent ook groei in geluidproductie. Verder vraagt de markt voor attractieparken in steeds sterkere mate om flexibiliteit.

Bijdrage van Peutz

Peutz is reeds 25 jaar huisadviseur van Walibi met name op het gebied van geluid. Al begin 90'er jaren was Peutz betrokken bij het toenmalige Flevohof dat later via Walibi Flevo, Six Flags Holland naar het huidige Walibi World groeide.

Naast de geluidproductie van de attracties zelf speelt menselijk stemgeluid, bijvoorbeeld gillen, een belangrijke rol. Bij Walibi is verder sprake van een aantal open podia waar muziekshows en andere voorstellingen gegeven worden. Naast het attractiepark zelf is het komen en gaan van de 800.000 bezoekers per jaar van belang.

Het akoestisch inpassen van dergelijk activiteiten in een van oorsprong rustige landelijke omgeving is een uitdaging. Naast de bescherming van de woonomgeving is daarbij voor Walibi ook bescherming van de natuur van belang. Het Natura-2000 gebied Veluwerandmeren krijgt daarbij specifiek aandacht.

Recent is een 5 jarig traject naar een nieuwe Omgevingsvergunning, waarbij geluid het belangrijkste aandachtspunt was, succesvol afgesloten. De nieuwe vergunning waarborgt niet alleen de toekomstige bedrijfsvoering van Walibi inclusief de gewenste flexibiliteit, maar ook het woon- en leefklimaat van zowel mens als dier in de omgeving.

Opdrachtgever
Walibi Holland
Stad
Biddinghuizen
Land
Nederland