Arbeidsomstandigheden

SRON Leiden

In Leiden is de nieuwe huisvesting van SRON in gebruik genomen. Dit Netherlands Institute for Space Research – onderdeel van NWO-I – had voorheen de standplaats in Utrecht. In het kader van de samenwerking met de Universiteit Leiden en de TU Delft is een nieuw onderzoeksgebouw gerealiseerd naast het Huygens-laboratorium. Vanaf medio 2018 is in hoog tempo een ontwerp gemaakt van het gebouw, in totaal zo'n 10.000 m² bvo, en in oktober 2019 is Kuijpers-Medicomzes gestart met de bouw.

Upgrade brandweerpost Schiphol

In het kader van 'Upgrade brandweerpost Schiphol' wordt brandweerpost Rijk grotendeels vernieuwd. Wij zijn daarbij betrokken als adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. Als tijdelijke overbrugging van de nieuwbouw komt er een tijdelijke huisvesting voor de brandweer. Dit onderkomen wordt opgebouwd uit geprefabriceerde units van De Meeuw te Oirschot.

Amsterdam UMC, uniek Imaging Center in gebruik genomen

Sinds 31 oktober beschikt het Amsterdam UMC over een gebouw waarin alle medische beeldvormingstechnieken zijn samengevoegd. Met behulp van CT-scanners, PET-scanners en MRI's worden complexe beelden samengesteld ten behoeve van medische zorg en onderzoek. Revolutionair is de 'tracer-methodiek' die de verspreiding van bepaalde medicijnen binnen het lichaam kan volgen. Zo wordt direct zichtbaar of de medicijnen de plek bereiken waar ze effect hebben.

Europoort Terminal

Bij de Europoort Terminal van European Bulk Services BV (EBS) wordt op jaarbasis circa 1 miljoen ton aan agribulkgoederen zoals granen en oliehoudende zaden op- en overgeslagen. Vanwege de hierbij optredende stofvorming bestaat er een kans op het ontstaan van een explosieve atmosfeer op de arbeidsplaats.

Neele-VAT distributiecentrum

Logistiek dienstverlener Neele-VAT Logistics, gespecialiseerd in de opslag van gevaarlijke stoffen, heeft op de Maasvlakte het grootste ADR distributiecentrum van Nederland in gebruik genomen. De nieuwbouw is gerealiseerd naast de huidige ADR loods van Neele-VAT op de Maasvlakte. Het nieuwe distributiecentrum beschikt over meer dan 20.000 ADR palletplaatsen (verdeeld in zeven compartimenten gebouwd en ingericht volgens de PGS 15 richtlijn), waarmee Neele-VAT haar totale ADR opslagruimte verdubbelt tot 40.000 palletplaatsen.

Life Science Incubator

Aan het binnenklimaat in laboratoria en cleanrooms worden strenge eisen gesteld. Omdat in deze ruimten vaak met vluchtige, giftige en/of gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, staat de veiligheid van de laboranten en gebruikers voorop. Tegelijkertijd is het belangrijk dat het thermisch comfort, de binnenluchtkwaliteit, en het akoestisch comfort zorgen voor een optimale werk- en leefomgeving.

LyondellBasell

LyondellBasell is één van de grootste producenten van plastics en chemicaliën ter wereld. Het gaat hierbij o.a. om grondstoffen en halffabricaten voor de auto- en elektronische industrie en producten toegepast in schoeisel, huishoudelijke apparatuur en meubilair.

Productiehal Huisman

Huisman Equipment BV te Schiedam ontwerpt en vervaardigt (zwaar) equipment als kranen, pijpenleginstallaties en boortorens voor 's werelds grootste on- en offshore bedrijven. Huisman is wereldwijd actief.
De hoge bedrijfshal is bedoeld om de door Huisman zelf ontwikkelde kranen en boortorens te bouwen.

Gelissen Beton B.V.

Gelissen Beton B.V. te Beek produceert diverse soorten betonnen putten en breedplaatvloeren. Op de productielocatie te Beek beschikt men hiervoor over verschillende machines voor diverse soorten betonverwerkende werkzaamheden. Tevens vinden in de bedrijfshal laswerkzaamheden plaats, o.a. aan de in de betonvloeren opgenomen wapening. De geproduceerde producten worden door een eigen heftruck vanuit de productiehal naar de opslag op het buitenterrein verplaatst. Hierdoor vinden tevens inpandige dieselmotoremissies plaats.

De Solitaire van Allseas

De Solitaire is de grootse pijpenlegger ter wereld. Het is een schip van het offshore pijpleidingeninstallatiebedrijf Allseas. Aan boord is ruimte om veel pijpstukken mee te nemen die aan boord aan elkaar worden gelast.

Peutz heeft onderzoek gedaan naar de arbeidsomstandigheden waaronder luchtkwaliteit aan boord.

ALE concentratie lasrook

Peutz verricht onderzoek naar de optredende concentraties stoffen op de werkplek. Op de foto's is een meetopstelling te zien waarbij de concentratie lasrook zowel direct bij de medewerker is gemeten als op een stationaire positie in de omgeving van de medewerker.

Arbeidsomstandigheden industrie

Arco produceert hoogwaardige traptreden en roosters voor vloeren en balustrades. Op de productielocatie in Reuver zijn diverse lascabines waar specifieke lasactiviteiten aan de roosters en traptreden worden uitgevoerd.

Voor de gezondheid van de (las)medewerkers is het noodzakelijk dat voldoende maatregelen ter bescherming van de gezondheid zijn genomen, zoals ventilatie, bronafzuiging, laskappen etc.

Abonneer op Arbeidsomstandigheden