Officiële opening cultuurhuis De Klinker te Winschoten

21-09-2015

Op 18 september 2015 heeft de burgemeester van Oldambt, Pieter Smit, het theater officeel geopend met in zijn toespraak lovende woorden over het ontwerp en de akoestiek. Wij adviseerden ten aanzien van akoestiek, bouwfysica en de brandveiligheid.

Groot feest

Alle genodigden werden getrakteerd op een muzikaal spektakel van onder andere Bert Visser en Ellen ten Damme onder begeleiding van het Noordpoolorkest. Het officele deel werd afgesloten met een groot feest met optredens in de foyer en de grote zaal waarbij de band Hooked on Red het voortoneel gebruikte als podium en de toneeltoren als dansvloer.

Succesformule

Na de oplevering 24 december 2014 zijn de in het gebouw gehuisveste schouwburg, bibliotheek, lokale omroep LOGO en de muziekschool opgestart. Tevens heeft de Filmliga er onderdak gevonden. Dit alles is zeer succesvol gebleken. Onder andere trekt de bibliotheek meer bezoekers en heeft de Filmliga het aantal filmvertoningen verdubbeld.

Een hele prestatie

Na flinke tegenslagen tijdens de bouw (de hoofdaannemer ging failliet) was het de schone taak van de nieuw geselecteerde aannemer Rottinghuis om het project af te ronden binnen de gestelde kaders. En dat is prima gelukt. Het is een prachtig gebouw geworden. De gebruikers maken nu naar volle tevredenheid gebruik van het multifunctionele pand.

Betrokken partijen

Het gebouw is ontworpen door Atelier Pro architecten. Het installatieontwerp werd verzorgd door Grontmij en Nijeboer – Hage Technisch adviseur. ABT tekende voor het constructief ontwerp. Theateradvies verzorgde de theatertechnische voorzieningen en ABC Nova de directievoering. Meer info over De Klinker vind je hier.

Contactpersoon: m.wolfert [at] peutz.nl (subject: %5Bwebsite%5D%20De%20Klinker%20geopend) (Marcel Wolfert)