Multi Functionele Accommodatie Het Kruispunt

De Multi Functionele Accommodatie (MFA) Het Kruispunt in Tilburg is de eerste nieuw gebouwde frisse school in Nederland. De opening van het gebouw vond plaats op vrijdag 19 november 2010.
In het gebouw zitten naast de basisschool onder andere ook kinderdagopvang, zml-school, maatschappelijk werk, wijk- en jongerenorganisatie en de parochie. De bestaande Heilige Kruiskerk is geïntegreerd in het nieuwe gebouw, en kan behalve voor kerkvieringen gebruikt worden voor buurtbijeenkomsten, film-, theater- en zangvoorstellingen. Het gebouw is hiermee ook een centrale ontmoetingsplaats voor kinderen, andere wijkbewoners, vrijwilligers en professionals die een rol hebben in de wijk en de versterking ervan. Het kleurrijke en transparante gebouw is ontworpen door Luijten Smeulders Architecten.

Bijdrage van Peutz

Peutz heeft in de ontwerp- en uitvoeringsfase geadviseerd ten aanzien van bouwfysica, binnenklimaat en akoestiek. Mede vanwege het aangehouden programma van eisen dat deels gebaseerd was op het “PvE Frisse Scholen” zijn daarbij in intensieve samenwerking tussen de verschillende ontwerpdisciplines van constructeur, installatieadviseur en Peutz als bouwfysisch/akoestisch adviseur de ontwerpen in een geïntegreerd ontwerpproces intensief op elkaar afgestemd. Met als resultaat dat de MFA Het Kruispunt een klasse A score uit het PvE Frisse Scholen haalt op luchtkwaliteit, thermisch comfort en akoestisch comfort.

Opdrachtgever
Gemeente Tilburg
Stad
Tilburg
Land
Nederland