Nominaties NIPV-VVBA scriptieprijs brandveiligheid 2024

23-05-2024

Op woensdagmiddag 22 mei 2024 zijn op de Technische Universiteit Eindhoven tijdens de expertclass FSE–Next Generation de nominaties voor de NIPV-VVBA scriptieprijs 2024 bekend gemaakt. De scriptieprijs is een initiatief van de VVBA (Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs) en het NIPV (Nederlands Instituut Publieke Veiligheid). De winnaar wordt op 6 juni 2024 bekendgemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science in Arnhem. 


De NIPV-VVBA scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest innovatieve, spraakmakende of relevante bachelor- of masterscriptie op het gebied van brandveiligheid, uitgevoerd aan een Nederlandse onderwijsinstelling of door een Nederlandse afgestudeerde aan een buitenlandse universiteit. Dat de ‘next generation’ zich zorgen maakt om de brandveiligheid van de energietransitie blijkt wel uit de ingediende scripties. 

Dit jaar werden 6 scripties ingezonden. Uit de inzendingen heeft de VVBA-scriptiecommissie, bestaande uit David den Boer (Peutz), Patries Robijn (DGMR), Danny Ruytenbeek (Peutz) en Erik Janse (BVEJ), drie scripties genomineerd tijdens expertclass op de TU Eindhoven. 

Nominaties in willekeurige volgorde: 
• Tessa Hogeterp – Saxion Hogeschool Enschede | Lithium-ion batteries: Risk of thermal runaway. 
• Nora Kuiper – TU Eindhoven | Relief of fire-induced overpressure by the ventilation system in residential buildings. 
• Joost Dumas – TU Eindhoven | Quantitative risk assessment on fire safety of supertall residential buildings. 

Scripties lezen 
De genomineerde scripties zijn nu te lezen op fellowfse.nl. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science op 5 en 6 juni 2024. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.