FIRA label Brons voor Peutz

23-01-2014

Duurzaamheidsambities, CSR en MVO. Door ons aan te sluiten bij het FIRA platform laten we op een zo transparant mogelijke wijze zien dat onze inspanningen op dit vlak serieus en betrouwbaar zijn. Na een uitgebreid assessment door FIRA behaalde Peutz afgelopen week niveau Brons.

Transparant en betrouwbaar

In aanbestedingstrajecten wordt duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp. En terecht. Maar wij snappen ook dat het voor opdrachtgevers niet altijd helder is in hoeverre claims op het gebied van duurzaamheid betrouwbaar zijn. Wij proberen daarin zo transparant mogelijk te zijn. Wij onderstrepen het belang van kwaliteit en integrale duurzaamheid. Peutz onderschrijft de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij gebruiken het FIRA rating system om onze klanten te voorzien van betrouwbare informatie over ons MVO-programma.

Over Fira

FIRA verifieert MVO-informatie van bedrijven en instellingen en maakt op deze wijze MVO bespreekbaar op basis van betrouwbare gegevens. Het FIRA Platform sluit nauw aan bij internationale en nationale normen op het gebied van duurzaamheid zoals ISO 26000, GRI en AA 1000. Centraal in de FIRA aanpak staan de MVO-principes en de kernthema’s zoals benoemd in ISO 26000. Meer informatie over FIRA is te vinden op de website.

MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. CSR staat voor Corporate Social Responsibility.

Contactpersoon: c.esmeijer [at] peutz.nl (Casper Esmeijer)