Dutch Building Commissioning Association een feit

12-02-2013

Op donderdag 31 januari 2013 is de Dutch Building Commissioning Assocation (DBCA) opgericht. DBCA is een platform met als doelstelling acceptatie en toepassing van commissioning in Nederland als efficiënte methode voor prestatieborging.

Het platform DBCA wil een toonaangevende rol vervullen bij de ontwikkeling van de vraag naar commissioning en bij de ontwikkeling van commissioningdiensten door te concretiseren, te inspireren en te verbinden.

Veelbelovend
Een optimale borging van de kwaliteit van bouwprocessen, gebouwen en installaties draagt bij aan een gezonder werk- en leefklimaat, betere arbeids- en energieprestatie en kostenbesparing door beperking van faalkosten. Ook levert commissioning een bijdrage aan de transitie naar een duurzame samenleving.

Founding fathers
Het Platform heeft met de toezegging van diverse ‘founding fathers’ en ondertekening van het convenant een solide basis om de doelstellingen te realiseren. De volgende organisaties zijn betrokken bij de oprichting: TVVL, ISSO, VCCN, FEDEC, NVBV, VERAC, FME, DGBC, Nederlandse Brancheorganisatie voor GebouwAutomatisering en SBR. Diverse andere organisaties uit de bouw- en installatiesector sluiten naar verwachting op korte termijn aan.

Van werkgroep naar bestuur
Ruim 1,5 jaar geleden heeft de werkgroep DBCA van TVVL dit initiatief opgestart. Op deze bijzondere dag heeft de werkgroep DBCA het Platform overgedragen aan de ondertekenaars van het convenant. Deze organisaties zullen op korte termijn een bestuur vormen en de noodzakelijke acties nemen om het Platform verder vorm te geven.

Hanneke Peperkamp van Peutz heeft vanuit haar kennis van commissioning en ervaring met bouwkundige en installatietechnische gebouwinspecties gedurende de eerste 1,5 jaar als lid van de werkgroep bijgedragen aan het opzetten van de DBCA.

Contactpersoon: c.esmeijer [at] peutz.nl (subject: nieuwsbericht%20DBCA%20via%20website) (Casper Esmeijer)