TenneT gunt langjarig contract aan meerdere contractpartners, waaronder Peutz

14-09-2022

De overgang van fossiele naar duurzame energie vraagt veel van de elektriciteitsnetten. Het elektriciteitsverbruik neemt de komende jaren toe door de dalende vraag naar aardgas. Daarom komen er bijvoorbeeld op land steeds meer windturbines en zonneparken bij. De betrokken elektriciteitsnetten moeten aanzienlijk worden uitgebreid en dit vereist veel gespecialiseerd werk, zoals engineering en diverse studies, die nodig zijn om aanpassingen, nieuwbouw en uitbreidingen van hoogspanningsstations of hoogspanningsverbindingen te realiseren.

TenneT, één van de toonaangevende netbeheerders in Europa en eerste grensoverschrijdende Transmission System Operator, heeft er daarom voor gekozen om een langjarige samenwerking aan te gaan met een aantal gespecialiseerde partijen, waaronder Peutz. (https://www.tennet.eu/nl/nieuws/tennet-gunt-langjarig-contract-aan-meerdere-contractpartners)

Deze partijen zullen de komende 8 jaar activiteiten uitvoeren zoals engineering, surveys, het verkrijgen van vergunningen, project- en omgevingsmanagement en specialistische studies.

Maarten Abbenhuis, COO TenneT: "De energietransitie brengt de komende decennia zoveel extra werk met zich mee dat we actief op zoek gaan naar slimme manieren om samen de energietransitie te realiseren." 

We zijn trots dat we deel uitmaken van het team dat de energietransitie mogelijk maakt.