Nieuwbouw Laboratorium voor Brandveiligheid

21-02-2022

Peutz bouwt een nieuw Laboratorium voor Brandveiligheid op Bedrijvenpark Laarakker aan de A73 in Noord-Brabant. Het bestaande laboratorium in Molenhoek is te klein om aan de toegenomen vraag naar gecertificeerde brandtesten te kunnen voldoen. De bouw start in het eerste kwartaal van dit jaar en het nieuwe Laboratorium voor Brandveiligheid wordt het eerste kwartaal van 2023 in gebruik genomen.

Laboratorium voor Brandveiligheid

Toegenomen vraag gecertificeerde brandtesten

De vraag naar gecertificeerde brandtesten is de laatste jaren sterk toegenomen. Een goede brandveiligheid vraagt om aantoonbaar betrouwbare oplossingen. Om aan de toegenomen vraag te kunnen voldoen realiseert Peutz op Bedrijvenpark Laarakker een volledig nieuw laboratorium voor brandveiligheid. Daarbij wordt de nieuwbouw van het laboratorium aangegrepen om technische installaties te moderniseren, de activiteiten uit te breiden en logistieke verbeteringen van de processen door te voeren. De locatie aan de A73 biedt bovendien een goede bereikbaarheid voor klanten en toeleveranciers uit binnen- en buitenland.

Test

Inspelen op ontwikkelingen

De bouwstoffenmarkt is sterk in ontwikkeling. Diverse grote incidenten, waaronder de brand in de Grenfelltower en de flatbrand in Milaan, hebben de noodzaak van betrouwbare brandveiligheidsoplossingen aangetoond. Om op de gegeven brandveiligheidsrisico’s te reageren is sprake van een continue aanscherping van brandveiligheidseisen. Daarbij vormt het testen en certificeren van producten een belangrijke schakel in de keten. De bouw heeft ook een zeer grote duurzaamheidsopgave waarin o.a. bio-based en gerecyclede materialen een belangrijke rol spelen. Dagelijks worden nieuwe innovatieve producten op de markt geïntroduceerd. Bij de ontwikkeling van deze materialen spelen brandtesten een cruciale rol. Peutz versterkt met dit nieuwe, goed geoutilleerde, laboratorium haar positie in de markt en sluit nog beter aan bij de behoefte van haar klanten.


Test2

Accreditatie en CE-markering

Het Laboratorium voor Brandveiligheid is voor diverse bepalingen geaccrediteerd en aangewezen als notified body. De testresultaten uit het bestaande en nieuwe laboratorium zijn in heel Europa geldig en tevens bruikbaar voor het verkrijgen van een CE-markering.