PGS 37-2: opslag van lithiumhoudende energiedragers

Prijs
€ 650,00 (ex btw)
Locatie
Nader te bepalen

De training

Lithiumhoudende energiedragers zijn in tal van producten terug te vinden, van de elektrische fiets, scheerapparaten tot aan gehoorapparaten. Met het oog op veiligheid moet opslag van lithiumhoudende energiedragers voldoen aan de PGS 37-2 richtlijn. In deze training worden de achtergrond van de PGS 37-2 uitgelegd. Aan de hand van voorbeelden worden de gevaren van lithiumhoudende energiedragers uitgelegd. 

In de training wordt antwoord gegeven op vragen zoals: wanneer dient de PGS37-2 te worden toegepast, voor welke energiedragers geldt de PGS 37-2, welke opslagvoorzieningen ('Typicals') zijn er, met welke scenario's moet rekening worden gehouden en welke maatregelen zijn nodig? 

Na deze training ben je in staat invulling te geven hoe te komen tot een opslagvoorziening voor lithiumhoudende energiedragers met een voldoende veiligheidsniveau voor arbo, milieu en brand. 

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen die te maken heeft met de opslag van lithiumhoudende energiedragers. Of je het nu zelf opslaat of opslagvoorzieningen moet beoordelen. Wil jij graag inzicht krijgen in de opslag van lithiumhoudende energiedragers? Dan is deze training voor jou.

Wat leer je?

- Wat zijn lithiumhoudende energiedragers?
- De mogelijke risico's
- Een overzicht van mogelijke optredende scenario's
- Inzicht in doelen die het risico beperken 
- Een overzicht van welke maatregelen kunnen genomen worden
- Gelijkwaardige maatregelen

Programma

De training betreft een dagtraining waarin we aan de slag gaan met de relevante theorie en aan de hand van praktijksituaties de PGS 15 richtlijn ervaren.

Datum en locatie nader te bepalen | 9.30 - 16:30 uur

  • Introductie/kennismaking
  • Inleiding en uitleg lithiumhoudende energiedrager
  • Risico's en scenario's
  • Doelen en maatregelen
  • Gelijkwaardigheid

Docent

Christiaan Dahrs 
Christiaan Dahrs geeft advies over (externe) veiligheid, pyrotechniek en productveiligheid aan bedrijven, projectontwikkelaars, brancheorganisaties en overheden. Niet alleen technisch, maar ook beleidsmatig advies. Daarnaast adviseert hij over PGS 15, PGS37, inclusief maatwerkvoorstellen.

Kosten

€ 650,- per deelnemer. Inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch. Exclusief 21% BTW.

Aanmelden of meer informatie

Diana van der Heijden

Diana van der Heijden
Meld u aan via d.vanderheijden [at] peutz.nl (d[dot]vanderheijden[at]peutz[dot]nl). Neem telefonisch contact op voor meer informatie via 085 8228 700.

Peutz houdt zich het recht voor om bij onvoldoende deelnemers de cursus uit te stellen of geen doorgang te laten vinden.