Gerard en Anton op Strijp-S

Vrijdag 25 oktober werd in Eindhoven de Dirk Roosenburg architectuurprijs 2013 uitgereikt. Dit jaar werd de prijs toegekend aan de gebouwen Gerard en Anton op Strijp-S. De vakjury vond de herbestemming van deze twee Philipsgebouwen het mooiste project van de laatste twee jaar. Volgens de jury viel het project Anton en Gerard op qua architectonische en ruimtelijke kwaliteit, inspirerend opdrachtgeverschap en de innovatieve aanpak van een belangrijke herbestemmingsopgave.

De architecten

Het project omvat woningen en commerciële ruimten. Gebouw Gerard (foto) is ontworpen door Coenen Sättele Architecten / Jo Coenen en gebouw Anton is ontworpen door Diederendirrix. Opdrachtgever is de Eindhovense woningcorporatie Trudo.

Bijdrage van Peutz

Peutz adviseerde op het gebied van bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid, duurzaamheid en energie bij beide renovaties.

Dirk Roosenburg

De naam van Dirk Roosenburg is aan de prijs verbonden als eerbewijs vanwege het nadrukkelijke architectonische stempel dat hij op de stad heeft gedrukt. Zijn naam als architect is namelijk verbonden aan belangrijke gebouwen zoals de Witte Dame, de Lichttoren en het voormalige NatLab. De Dirk Roosenburgprijs, een initiatief van gemeente Eindhoven en Architectuurcentrum Eindhoven, wordt iedere twee jaar toegekend aan een bouwproject dat een bijzondere invloed heeft op de uitstraling van de stad.

Opdrachtgever
Corporatie Trudo, Eindhoven
Stad
Eindhoven
Land
Nederland