What is IEQ without acoustics?

18-05-2015

Dinsdag 19 mei presenteert Martijn Vercammen van Peutz op de driedaagse internationale conferentie Healthy Buildings 2015 tijdens een interactieve workshop een paper over 'Concrete core activation and suspended ceilings: designing for comfort, energy efficiency and good acoustics'.

IEQ, dat staat voor Indoor Environmental Quality - de kwaliteit van het binnenmilieu, is één van de belangrijkste thema's van de laatste jaren binnen de wetenschappelijke wereld die zich met bouwen bezig houdt. Dat blijkt wel uit de meer dan 270 bijdragen uit binnen- en buitenland aan deze conferentie.

Ook in de Nederlandse adviespraktijk is IEQ een actueel onderwerp. Naarmate we beter thermisch isoleren en beter luchtdicht bouwen, veelal vanwege het terugbrengen van het gebouwgebonden energiegebruik, is de vraag of het binnenklimaat niet teveel op de tweede plaats is gekomen. In hoeverre heeft de voortschrijdende energieregelgeving invloed op de gezondheid van de mensen die in al die gebouwen verblijven? Diverse onderzoeken laten zien dat een integrale aanpak en een goed doordacht ontwerp wel degelijk tot gezonde èn energiezuinige gebouwen kan leiden. Voor meer informatie zie de website van de conferentie.

Contactpersoon: m.vercammen [at] peutz.nl (subject: %5Bwebsite%5D%20Healthy%20Buildings%202015) (Martijn Vercammen)