Schouwburg Kunstmin heropend

04-11-2014

Na een grondige restauratie, verbouwing en uitbreiding is schouwburg Kunstmin zaterdag 1 november 2014 heropend. Het pareltje Kunstmin is een creatie van Sybold van Ravesteyn in een gebouw wat oorspronkelijk door Verheul ontworpen was.

Renovatie schouwburg

Greiner van Goor Huyten architecten uit Amsterdam heeft de renovatie van dit op zichzelf al zeer bijzondere gebouw met verve begeleid, op de voor hen gebruikelijke wijze met veel aandacht voor functionaliteit en respect voor het bestaande gebouw. In samenwerking met Theateradvies is de grote zaal bijna onzichtbaar wezenlijk verandert: de zichtlijnen zijn verbeterd, de toneelvloer is nu vlak, de toneeltoren heeft voldoende hoogte, en de akoestiek is nu zoals die in een theater hoort te zijn. De kleine zaal is helemaal opnieuw ontworpen met een prachtige houten wandbekleding en daglicht, een verdieping hoger gelegen om ruimte te maken voor een fatsoenlijke garderobe en toiletten.
Uiteraard zijn de brandveiligheid en de geluidisolatie aangepast naar de eisen van deze tijd. Het laden en lossen vindt nu intern plaats.

Actieve participatie

Van stoelen tot fundering, van plafond tot deuren, het bestaande gebouw wist zowel het ontwerpteam als de uitvoerende partijen telkens weer uit te dagen om het onderste uit de kan te halen. Des te blijer zijn we met het resultaat, nieuw Kunstmin schittert als nooit tevoren. Specifiek vermeld moet worden dat zowel Kunstmin zelf (Patrick Markus) als de gemeente Dordrecht (Mirjam Kiewiet) hierin met een zeer actieve participatie in het hele proces, van schetsontwerp tot oplevering, een belangrijke rol hebben gespeeld.

Peutz wenst Kunstmin en Dordrecht heel veel mooie, ontroerende, vrolijke en inspirerende voorstellingen toe. We hopen dat jullie veel plezier beleven aan het hernieuwde gebouw.

Contactpersoon: m.lautenbach [at] peutz.nl (subject: %5Bwebsite%5D%20Grenswerk%20Venlo) (Margriet Lautenbach)