Project: Vitens opent nieuw hoofdkantoor in Zwolle

19-02-2015

Op vrijdag 30 januari 2015 j.l. heeft Vitens haar nieuwe hoofdkantoor in Zwolle officieel geopend. Vanuit het compleet gerenoveerde pand gaan vanaf februari zo'n 1.400 medewerkers aan de slag. Wij verzorgden de advisering op het gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

Hoofdkantoor

Het hoofdkantoor van Vitens was tot op heden gevestigd in Utrecht. Vitens regelt betrouwbaar drinkwater voor 5,5 miljoen mensen in Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland en Friesland. Zwolle is daardoor een logische(re) centrale locatie voor het nieuwe hoofdkantoor. Vanuit het compleet gerenoveerde pand van de vestiging van Vitens in Zwolle gaan vanaf februari middels flexplekken zo'n 1.400 medewerkers aan de slag.

Daglicht belangrijk item

Om de half onder maaiveld gelegen ruimten van het gebouw aantrekkelijker te maken voor de gebruikers is in het gebouw een dakkoepel met bijbehorende vide gerealiseerd. Door de dakkoepel met vide te realiseren heeft het gebouw een complete metamorfose ondergaan qua binnentredend daglicht, met een verbluffend eindresultaat.

Integraal adviseur

Wij zijn als integraal adviseur bouwfysica, brandveiligheid en akoestiek vanaf het begin betrokken geweest bij het ontwerp en de uitvoering van het project. Bijzonder is o.a. de daglichttoetreding via de dakkoepel, de herziening van het brandveiligheidsconcept en de geluidisolatie van de spreekkamers.

Contactpersoon: j.hesen [at] peutz.nl (subject: Vitens%20opent%20nieuw%20hoofdkantoor%20in%20Zwolle) (Jeroen Hesen)