Grenswerk Venlo - Nieuwe Perspectieven

16-10-2014

Een groot raam biedt zicht op de oefenruimte, en de daarachter gelegen opnameruimte, en weerspiegelt het uitzicht naar buiten. Het nieuwe poppodium van Venlo biedt nieuwe perspectieven, in alle opzichten. En op 15 oktober 2014 is het geopend!!

Begin 2012 zaten we voor het eerst bij elkaar voor een wedstrijdontwerp voor een nieuw poppodium in Venlo: Van Dongen - Koschuch, ABT en Peutz. Nu, zo'n twee en een half jaar later staat hetzelfde ontwerp in werkelijkheid voor ons. Het concept is ongewijzigd, het ontwerp alleen in details aangepast. Een stoer, robuust en tijdloos gebouw siert nu het middeleeuwse Venlo.

De nieuwe popzaal vormt het hart van het gebouw. De zaal is ontworpen als doos-in-doosconstructie op veren, om een uitstekende geluidisolatie te realiseren naar zowel de naastgelegen woningen als de eronder liggende opname- en oefenruimten. Een gangzone langs de zaal vormt de tweede laag aan geluidbuffer naar de woningen en verzorgt eveneens de tweede onafhankelijke vluchtroute uit de zaal en de foyerruimten. De zaal is hoog en indrukwekkend, het muziekgeluid bijzonder krachtig en present. De doelstellingen in ontwerp en functionaliteit zijn alle gerealiseerd, zeer zeker ook mede dankzij een zeer betrokken opdrachtgever, de gemeente Venlo en de bijzondere inzet van de uitvoerende partijen onder aanvoering van Jongen Bouw.

En overal zijn grote ramen, met doorzicht en uitzicht, van binnen naar buiten, van buiten naar binnen. De stad is zichtbaar vanuit het gebouw, het gebouw laat zich zien naar de stad.

Wij wensen de medewerkers van Grenswerk enorm veel muziek, plezier en succes met hun nieuwe thuis.

Contactpersoon: m.lautenbach [at] peutz.nl (subject: %5Bwebsite%5D%20Grenswerk%20Venlo) (Margriet Lautenbach)