Energie-audit: veel bedrijven vragen uitstel aan

24-03-2016

Op 5 december 2015 verliep de deadline waarop grote bedrijven in het kader van Europese wetgeving (EED) een energie-audit hadden moeten uitvoeren.

Deze verplichting geldt in het algemeen voor bedrijven met meer dan 250 medewerkers of met een omzet van meer dan 50 miljoen euro.

De deadline was minder dan een half jaar daarvoor opgelegd (15 juli 2015) en voor veel bedrijven niet haalbaar. Door veel bedrijven is inmiddels uitstel aangevraagd. Naast de korte termijn speelde mogelijk ook de informatieverschaffing omtrent de energie-audit een rol. Bedrijven kwamen er hierdoor pas laat achter dat ze verplicht zijn om een energie-audit uit te voeren.

Afgelopen maand is op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een checklist en een rapportage-format ten behoeve van de energie-audit gepubliceerd.

Peutz voert energie-audits en energiebesparingsonderzoeken uit en kan u vanuit een integrale benadering optimaal adviseren over te maken keuzen. Mocht u vragen hebben wat wij voor u kunnen betekenen neem dan gerust contact op met j.vanhees [at] peutz.nl (subject: Energie-audit%3A%20veel%20bedrijven%20vragen%20uitstel%20aan) (Jeroen van Hees) (Zoetermeer), j.harbers [at] peutz.nl (subject: Energie-audit%3A%20veel%20bedrijven%20vragen%20uitstel%20aan) (Jasper Harbers) (Mook) of g.lassche [at] peutz.nl (subject: Energie-audit%3A%20veel%20bedrijven%20vragen%20uitstel%20aan) (Gert Lassche) (Groningen).