BREEAM certificaat Nieuw Hoog Catharijne (Poortgebouw)

01-04-2014

Recentelijk heeft CORIO Vastgoedontwikkeling voor de nieuwbouw van het Poortgebouw in Nieuw Hoog Catharijne in Utrecht het BREEAM-NL ontwerpcertificaat 'Excellent' ontvangen. Het ontwerp voldoet aan de hoge eisen die de certificerende organisatie stelt aan duurzame gebouwen.

Het zal velen van u niet ontgaan zijn: Hoog Catharijne in Utrecht wordt vernieuwd. Het winkelcentrum wordt aanzienlijk groter en krijgt onder meer een verbeterde aansluiting op de binnenstad.

Nieuw Hoog Catharijne

CORIO Vastgoedontwikkeling ontwikkelt het project en BAM NHC is de uitvoerder. Het project Nieuw Hoog Catharijne bestaat uit meerdere bouwdelen. Het gaat om het Entreegebouw, het Poortgebouw, de Catharijnezone-Zuidpassage en Clarenburg, waarin tal van functies worden ondergebracht zoals retail, appartementen, een hotel en een ondergrondse parkeergarage.

Meerdere BREEAM-trajecten

Voor elk bouwdeel in dit project wordt een separaat BREEAM-traject doorlopen. Voor het Entreegebouw, de Catharijnezone-Zuidpassage en Clarenburg zijn dit reguliere BREEAM-NL Nieuwbouw trajecten. Voor het Poortgebouw is door de combinatie van hotel met fitness- en bijeenkomstfuncties sprake van een zogenaamd BREEAM-NL Bespoke-traject.

Het Poortgebouw is het tweede gebouw in het project dat een BREEAM-certificaat heeft ontvangen. In januari van dit jaar kreeg het Entreegebouw het ontwerpcertificaat 'Very Good'. Dit jaar wordt ook het ontwerpcertificaat voor de Catharijnezone-Zuidpassage verwacht. Peutz verzorgde de credits ENE 26, HEA 1, MAT 1 en MAN 8.

Een volledig overzicht van alle duurzaamheidsmaatregelen is te vinden op deze website.

Wat doen wij?

Peutz is als adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid al vanaf het begin betrokken bij het ontwerp en de uitvoering van het project Nieuw Hoog Catharijne. In het kader van de BREEAM-certificering zijn door Peutz diverse ondersteunende werkzaamheden en onderzoeken verricht.

Contactpersonen: a.tijink [at] peutz.nl (subject: %5Bwebsite%5D%20breeam%20voor%20poortgebouw%20NHC) (Arjan Tijink)