Als eerste gecertificeerd voor Energielabel Nieuwbouw Utiliteit

18-08-2014

Sinds 1 juli is het Energielabel ook voor nieuwe utiliteitsgebouwen wettelijk verplicht. Peutz is als eerste bureau in Nederland gecertificeerd voor het afgeven van Energielabels voor nieuwe utiliteitsgebouwen.

Peutz heeft in een externe audit door Kiwa aangetoond dat aan alle gestelde voorwaarden wordt voldaan. Per 1 augustus 2014 zijn wij gemachtigd Energielabels Nieuwbouw Utiliteit conform de eisen uit de Nationale Beoordelingsrichtlijn 9500-06 uit te geven.

Verplicht vanaf 1 juli 2014

Sinds 1 juli is het Energielabel ook voor nieuwe utiliteitsgebouwen wettelijk verplicht. Bij oplevering van een nieuw utiliteitsgebouw dient door een gekwalificeerd persoon werkzaam bij een gecertificeerd bedrijf gecontroleerd te worden of het pand is gebouwd conform de energieprestatieberekening. Als dat het geval is, kan op basis van de energieprestatiecoëfficiënt een Energielabel Nieuwbouw, lopend tot en met A++++, worden verstrekt.

Inzicht in energiezuinigheid na oplevercontrole

Het Energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van het pand. Voor het opstellen van het label moet een oplevercontrole wordt uitgevoerd. Zo weet de opdrachtgever of de binnen de energieprestatieberekening aangehouden uitgangspunten ook daadwerkelijk zijn gerealiseerd. Met deze methodiek kan dus gecontroleerd worden of er is gebouwd wat er is beloofd.

Contactpersoon: m.vanbeek [at] peutz.nl (subject: %5Bwebsite%5D%20Energielabel%20nieuwbouw%20utiliteit) (Marco van Beek)